tisdag 7 augusti 2012

Den som väntar på nåt gott....

I år har det verkligen varit ett smultronår. Vi har turen att bo på ett smultronställe, med smultron precis utanför knuten.
Jag och Matte har plockat i omgångar, som resulterade i 1 kg smultron!!!
Matte planerar att göra en dessert som heter duga. Stackars barna tänker ni som inte får plocka smultron på strån, men tänk de nöjde sig med några få (konstiga barn).
Nu sägs det ju att det är svårt att behålla aromen på smultron om man fryser in de som de är, så vi lånade en råsaftcentrifug och så här såg det ut sent en kväll i augusti.





Så här ser smultronråsaft ut.
Luktar och smakar fantastiskt!

Fortsättning följer, med desserten inom sinom tid....

2 kommentarer:

Linda Viberg sa...

Mmm, smultron är väl de bästa bären.
Min mormor och morfar har alltid varit bärtokiga och letat efter smultron att äta och frysa in!
Så varje jul som liten fick man smultron , glass och grädde till efterrätt på juldagen. Underbart gott!
Och nog smakade det sommar och smultron, även fast de varit frysta! Mormor strödde alltid på lite socker över bären som hon sedan frös in.

nyvind sa...

Det ser gott ut, och jag tror helt klart att detta kommer att fungera helt klart!
Lycka till!